Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

📑

💶 · IVA i comissions
1. Com a creador/a, tingues en compte que els nivells de subscripció inclouen IVA. A més estan subjectes d'una comissió de la nostra passarel·la de cobraments (Stripe), i de l'Aixeta mateixa, que detallem seguidament. Per això recomanem que el nivell mínim de subscripció sigui de 2€, perquè et surti a compte.

🏦 · Com s'executen els cobraments?
2. Quan un mecenes es subscriu a la teva pàgina, es cobra immediatament l’import de la subscripció de la seva targeta de crèdit. Se’t resten dues comissions— la d'Stripe i la de l’Aixeta — i es guarda la quantitat restant a un subcompte particular que fem per tu a Stripe. A final de mes, s’agafen tots els diners que se t’han acumulat al llarg del mes i s’efectuen una relació per escrit (la liquidació), una factura de part de l’Aixeta i una transferència bancària al teu compte. Stripe cobra una comissió addicional de pagament.

💧 · Comissió de l'Aixeta
3. L’Aixeta cobra una sola comissió de 5% a tots els cobraments. 

💼 · Comissió d'Stripe
4. Stripe es queda una comissió en el moment de cobrar cada mecenatge. Hi ha dues fòrmules possibles. A cada una, hi ha una part fixa i una part que és un percentatge de la quantitat total de l’aportació. 
Si la subscripció és mínima (igual o menys de 5€), Stripe cobra un 5% de la subscripció més una quantitat fixa de només 0,05€. Per exemple, si la subscripció és de 3€, Stripe cobra una comissió de 0,20€ [que corresponen a 0,05€ fixos més el 5% de 3€ (o 0,15€)]. 
Si la subscripció és de més de 5€ (amb targeta de crèdit europea), Stripe cobra l’1,4% de la subscripció més una quantitat fixa de 0,25€. Per exemple, amb una subscripció de 10€, la comissió seria 0,14€ (que és 1,4% de 10€) + la part fixa de 0,25€ per un total de 0,39€. Si el mecenes fa servir una targeta de fora d’Europa, la comissió és de 2,9% + 0,25€, i per tant sobre una subscripció de 10€, serien 0,29€ + 0,25€ per un total de 0,54€.
En resum: 
Si el mecenatge és igual o menys de 5€: 5% + 0,05€. Si és de més de 5€: 1,4% + 0,25€ (o 2,9% + 0,25€ si es tracta d'una targeta de dèbit o crèdit de fora de l'Estat espanyol)
La diferència de comissions la vam negociar des de l’Aixeta per reduir al màxim el que tu com a creador/a has de pagar a Stripe, amb una quantitat fixa molt petita per subscripcions petites, i un percentatge molt baix per a subscripcions més grans.
Stripe també cobra una comissió al fer la liquidació, explicada al punt 6, més avall.

📅 · Quan es cobren les subscripcions?
5. L'1 de cada mes es cobren totes les subscripcions actives de forma automàtica.

👛 · Quan rebo els diners?
6. El dia 10 de cada mes, si has acumulat com a mínim 25€, l’Aixeta dóna l'ordre de transferència al teu compte bancari. Aquesta liquidació inclourà tots els ingressos al llarg del mes, és a dir, les noves subscripcions i les donacions puntuals des de l'última liquidació, més totes les renovacions que s'han fet el dia 1 anterior. 
Stripe resta 2,10€ + 0,25% de la quantitat total transferida, com a comissió per la transferència bancària.
Per exemple, si al llarg del mes, has acumulat 1000€, Stripe cobra 4,6€ (1000* 0,25% = 2,5€ + 2,1€) i es fa una transferència dels 995,4€ restants al teu compte bancari.
La transferència pot tardar uns quants dies a fer-se efectiva i arribar al teu compte bancari. Normalment ho fa entre el 12 i el 14 de cada mes.

🧾 · Factura de l'Aixeta
7. L’Aixeta t’envia una factura del darrer període per les comissions tant de l’Aixeta com de Stripe, aplicant-hi el 21% d'IVA. També en pots consultar i descarregar la resta de la pàgina de Factures.

📋 · Relació de cobraments
8. Pots generar una relació de quantitats cobrades als mecenes per fer-los factures o calcular la liquidació d'IVA a la pàgina de Cobraments (hi accedeixes triant Ingressos en el menú que es desplega de la icona rodona i després cliques a Cobraments a la llista de l'esquerra). 

🔜 · Propera liquidació
9. La pàgina de Propera Liquidació suma tots els nous mecenatges des de l'última liquidació per fer-te una idea de quina serà la quantitat de la propera liquidació. Se li ha de sumar les renovacions dels mecenatges existents.

🔎 · Consulta de liquidacions i factures
10. Pots consultar i descarregar les liquidacions i factures en els apartats corresponents de la secció d'Ingressos.

ℹ️ Si necessites més ajuda, sempre pots contactar directament amb nosaltres a través del correu electrònic: [email protected]. Estem a la teva disposició!

Tornar Ves a dalt