Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

L'Aixeta

Micromecenatge continu

Fes una pàgina Fes-te mecenes
497 usuaris, dels quals 92 són creadors.

Connecta amb la teva audiència i rep el suport per seguir creant

Vull crear

Ajuda els teus creadors preferits amb petites aportacions mensuals

Vull donar suport

Financem entre tots la nostra comunitat creativa

L'Aixeta usa la tecnologia i les xarxes per potenciar la força conjunta de la gent i facilitar que doni suport a la seva comunitat artística. La idea és connectar els creadors artístics directament amb el seu públic perquè aquells puguin gaudir de feedback i de suport econòmic regular i previsible i aquests puguin gaudir de les obres en sí a més a més d'una connexió més propera amb els artistes.

En lloc de dependre d'institucions o mitjancers, la gent ens ponem mans a l'obra directament i literal, finançant els projectes artístics que ens interessen. Entre tots, podem crear una xarxa de suport pels nostres artistes perquè puguin viure de la seva obra i per tant poder concentrar-se en ell, augmentant i aprofundint en ella. Una societat que cuida la seva cultura no només enforteix la cultura sinó la pròpia societat. I, el que no és poc, la fa més divertida i interessant.

Com funciona l'Aixeta

Un creador —escriptor, músic, documentalista, guionista, dibuixant de còmics, opinador, el que sigui— obre una pàgina a l'Aixeta i la utilitza per compartir les seves creacions. Defineix uns nivells de subscripció i les recompenses que corresponen a cada nivell. L'Aixeta va anunciant i compartint informació sobre aquestes noves obres. La gent vindrà a l'Aixeta per veure novetats artístiques. Qui vulgui donar suport a un creador i tenir accés a les seves obres es pot subscriure directament a aquell creador per pocs diners al mes. El conjunt de subscripcions formarà una font estable de finançament pel creador, que podrà enfocar la seva energia en la seva obra artística i també gaudir de la connexió amb els seus seguidors.

L'Aixeta cobrarà un 5% dels diners recaptats per fer funcionar la plataforma; els guanys de l'associació es reinvertiran en la comunitat artística a base de beques, subvencions i premis.

Estem en fase Beta. Si tens qualsevol incidència, escriu-nos a info@aixeta.cat