Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

L'Aixeta

Plataforma que connecta creadores i creadors amb el seu públic de manera continuada

Ets creador/-a?

Fes-te una pàgina!

Endavant

Vull donar suport a la creació.

Vull fer-me mecenes!

Endavant

Financem entre tots la nostra comunitat creativa

L'Aixeta usa la tecnologia i les xarxes per potenciar la força conjunta de la gent i facilitar que doni suport a la seva comunitat artística. La idea és connectar els creadors artístics directament amb el seu públic perquè aquells puguin gaudir de feedback i de suport econòmic regular i previsible i aquests puguin gaudir de les obres en sí a més a més d'una connexió més propera amb els artistes.

En lloc de dependre d'institucions o mitjancers, la gent ens ponem mans a l'obra directament i literal, finançant els projectes artístics que ens interessen. Entre tots, podem crear una xarxa de suport pels nostres artistes perquè puguin viure de la seva obra i per tant poder concentrar-se en ell, augmentant i aprofundint en ella. Una societat que cuida la seva cultura no només enforteix la cultura sinó la pròpia societat. I, el que no és poc, la fa més divertida i interessant.

Com funciona l'Aixeta

Un creador —escriptor, músic, documentalista, guionista, dibuixant de còmics, opinador, el que sigui— obre una pàgina a l'Aixeta i la utilitza per compartir les seves creacions. Defineix uns nivells de subscripció i les recompenses que corresponen a cada nivell. L'Aixeta va anunciant i compartint informació sobre aquestes noves obres. La gent vindrà a l'Aixeta per veure novetats artístiques. Qui vulgui donar suport a un creador i tenir accés a les seves obres es pot subscriure directament a aquell creador per pocs diners al mes. El conjunt de subscripcions formarà una font estable de finançament pel creador, que podrà enfocar la seva energia en la seva obra artística i també gaudir de la connexió amb els seus seguidors.

L'Aixeta cobrarà un 5% dels diners recaptats per fer funcionar la plataforma; els guanys de l'associació es reinvertiran en la comunitat artística a base de beques, subvencions i premis.