Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

🏫

Escola Aixeta

L'Escola Aixeta és l'espai formatiu i divulgatiu que la nostra plataforma posa a disposició de l'interès públic, amb recursos que ajuden a conèixer el micromecenatge continu. Amb l'Escola Aixeta acompanyem i assessorem els creadors, cooperant amb ells en la tasca d'assolir l'autogestió econòmica i la independència creativa dels seus projectes. Per poder fer possible aquesta feina educativa i de difusió, necessitem el teu suport: subscriu-te i ajuda'ns a crear més contingut pels nostres creadors!

La comunitat artística catalana vol aprendre a connectar amb tu. Fes-te micromecenes de l'Aixeta i fes d'aquesta iniciativa l'eina que necessita.

Dona 3€ al mes Dona 5€ al mes Dona 10€ al mes O fes una donació puntual

🎓 · Una escola per a la formació del micromecenatge continu
L'Aixeta és una plataforma de micromecenatge continu que ja està ajudant als creadors amb eines digitals i tecnològiques que els connecta amb els seus mecenes. Però ara, amb el teu suport, establim una escola com a base permanent per ajudar els artistes i creadors que vulguin ser independents d'institucions i entitats financeres. El seu lloc natural és a l'escenari, a l'estudi o davant d'un full de paper. En canvi, l'auto-finançament o l'auto-promoció són àrees que dominen menys, però que els són bàsiques per a la seva supervivència. A l'Aixeta tenim aquest coneixement. I l'Escola Aixeta és el mitjà per poder-lo transmetre i, així, empoderar, un per un, tots els creadors que vulguin ser més autosuficients. L'espai Material per a creadors és la nostra iniciativa per desenvolupar-ho i dur-ho a terme.
🛣️ · Una acadèmia itinerant per a la divulgació del micromecenatge continu
A Europa i als països mediterranis, el micromecenatge continu fa relativament poc temps que conviu entre nosaltres. A diferència dels països anglosaxons, on aquest sistema col·laboratiu de sosteniment econòmic està més arrelat i gaudeix de gran popularitat, a casa nostra encara hem de fer molta pedagogia i una bona tasca de difusió per explicar en què consisteix i, sobretot, com funciona. L'Aixeta atresora aquesta experiència i la vol compartir presencialment amb tu. L'Escola Aixeta ens dóna la oportunitat d'enfortir l'Aixeta en ruta, la nostra iniciativa per transportar, comunicar i transmetre les idees del micromecenatge continu i el funcionament de l'Aixeta al teu poble i a la teva ciutat.
⭐ · Com ho pots fer possible?
Per a enfortir l'Escola Aixeta, aquest projecte necessita el suport de tots aquells que creuen que el futur de la cultura no es pot deixar en mans d'altres. Una petita aportació teva regular en multiplicarà els resultats. Aquesta escola té uns alumnes brillants. Ara només falta el teu suport per seguir fent possible les classes!

🗨️

L'Aixeta m'ha obert horitzons i m'ha permès conèixer nous artistes. M'ha ensenyat a donar suport, i a deixar-me ajudar.

💬

L'Aixeta és l'estructura d'estat de l'Estat on m'agradaria viure. Funciona, és propera i aconsegueix que els projectes tirin endavant.

+150

creadors

formen part de l'Aixeta

+3.000

mecenes

els ajuden contínuament

🗨️

Amb l'Aixeta tenim un contacte molt proper amb el lector i hem pogut crear una comunitat molt estreta.

💬

Com a poeta i filòleg català, defensor de la cultura del nostre país, no podia tenir millor opció que l'Aixeta, que és una plataforma de casa.

Dona ara!

👥 · Ensenyar com fer una comunitat creativa més forta
L'Escola Aixeta ofereix de manera desinteressada els recursos que els creadors i la ciutadania demana. La teva aportació es convertirà en xerrades, taules rodones, classes en línia, videoconferències, tutorials, tallers, cursos, llibres d'estudi...
 • Posem en valor l'economia col·laborativa i col·lectiva en la construcció de projectes culturals
 • Reivindiquem la importància i l'existència de les comunitats de mecenes
 • Ensenyem als músics a comunicar millor el valor de la seva creativitat
 • Donem eines als escriptors per a descobrir què volen els seus seguidors
 • Expliquem la facilitat de monetitzar els pòdcasts i tots els continguts artístics
 • Posem a disposició de la comunicació i la divulgació un sistema de subscripcions mensuals
 • Mostrem als activistes com utilitzar les eines digitals per aconseguir els seus objectius
 • I molt més!
💡 · Les nostres línies estratègiques
 • 👩‍🏫 · La formació
 • El micromecenatge continu és una eina relativament nova, i des de l'Aixeta som conscients que molts dels creadors, els que ja acollim a la nostra plataforma, però també els que encara no hi són, necessiten entendre el seu mecanisme i aprendre'n el funcionament. La nostra tasca formativa és essencial en aquest sentit, ja que oferim material de tot tipus, com ara documents, cursos, tallers i guies, per facilitar l'ús de les nostres eines i, en conseqüència, maximitzar l'aprofitament i l'èxit del micromecenatge continu.

 • 📢 · La divulgació
 • Paral·lelament a la feina educativa, l'Aixeta es mou, no només per donar-se a conèixer, sinó per transportar i comunicar de la millor manera les idees que hi ha darrere del micromecenatge continu. Per això formulem un espai itinerant, al marge de la tasca formativa, que acosta l'Aixeta als pobles i ciutats del país. La nostra intenció és seguir insistint amb l'acció pedagògica, explicant i detallant el nostre sistema amb xerrades, debats, tallers i participacions a actes que girin al voltant de la cultura, la creació i les eines digitals.

🗃️ · Projectes de l'Escola Aixeta

💧

Fem-ho possible

Subscriu-te a l'Aixeta i fes-te mecenes de la plataforma catalana de micromecenatge continu! Amb el teu suport podrem generar tot el contingut necessari per acompanyar a la comunitat creativa. Totes les aportacions que rebem les dediquem al 100% a recursos directes per a la iniciativa de l'Escola Aixeta. Afegeix la teva gota!

Posa en marxa aquest projecte!

Dona 3€ al mes Dona 5€ al mes Dona 10€ al mes O fes una donació puntual