Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

📑

🎁 · Què puc oferir als meus mecenes?
Si ets creador a l'Aixeta, pots crear diversos nivells de subscripció perquè el teu públic tingui diferents combinacions de diners i recompenses on triar per donar-te suport. Quantes més n'hi hagi, més diversitat hi haurà. En cada nivell de subscripció defineixes quins continguts compartiràs, i també la quantitat en euros que hauran de pagar els mecenes mensualment per tenir-hi accés. Pots definir tants nivells de subscripció com vulguis, i poden ser per la quantitat de diners i les recompenses que vulguis. Ara bé, des de l'Aixeta et recomanem que creïs entre 3 i 5 nivells de subscripció. Hem observat que fer-ne més pot ser perjudicial, ja que pot ajudar a generar indecisió entre els teus possibles mecenes. Per això t'aconsellem que tinguis en compte i valoris profundament la quantitat de nivells de subscripció que ofereixes. El millor és que siguin concrets i que engresquin els teus seguidors. Pots oferir diferents tipus de recompenses: t'ajudem a desgranar-ho tot seguit!

🏛️ · Crear una biblioteca de continguts
Hi ha moltes maneres d’oferir continguts per atraure subscripcions. Pots utilitzar la teva pàgina a l'Aixeta com a biblioteca de tots els teus continguts, tant de les coses noves com les antigues que els nous subscriptors encara no coneixen.
O pots utilitzar la teva pàgina a l'Aixeta per oferir continguts més llargs, complerts, detallats, treballats a fons… mentre n’ofereixes una mostra o una versió reduïda en obert,comple o a un nivell més baix de subscripció. Per exemple, potser publiques un segment d’una entrevista on expliques històries interessants sobre els diferents idiomes del món. Podries oferir una versió més completa de mitja hora, amb més detalls, pels subscriptors. O potser en tens una versió en vídeo. O una guia per a mestres i professors perquè es pugui utilitzar a classe.
També són populars els continguts oferts en primícia. Primer dones accés immediat als subscriptors, i uns dies més tard poses el mateix contingut a l'abast de tothom.

👥 · Crear comunitat
La teva pàgina a l'Aixeta pot ser un eix d'activitat comunitària, d'activisme, de projectes de barri o d'alguna altra cosa compartida. Les recompenses poden ser trobades, preguntes i respostes, descomptes als actes que organitzeu, tallers especials per subscriptors, articles sobre el tema que us uneix... La clau és crear una comunitat de persones interessades en el mateix tema.

🔄 · Compartir coneixement
Pots oferir la teva expertesa i experiència en la creació. Potser saps fer ganxet, jardineria, murals, quadres, pàgines web, tocar la guitarra o parlar danès, potser coneixes la història de Mallorca, o del País Valencià, o el millor lloc per fer surf a l'hivern. A l'Aixeta pots oferir el teu coneixement. i, el més important: compartir-lo. Pots publicar lliçons curtes obertes a tothom i oferir lliçons més extenses només per a subscriptors, amb l’opció de resoldre dubtes, per exemple. Pots oferir tutorials de les tècniques més complicades, explicar consells i detalls per escrit, per àudio o amb vídeo. La teva pàgina a l'Aixeta pot ser un bon recurs per qui vulgui aprendre el que tu ja saps.

❤️ · Oferir una relació amb els teus subscriptors
Pots aprofitar la teva pàgina a l'Aixeta per crear una connexió amb els teus seguidors. Els pots donar accés a tu, deixant que et facin preguntes sobre les coses que crees, pots reconèixer-los públicament amb agraïments, pots compartir la teva vida darrera l'escenari (el teu procés creatiu, la teva vida personal, la teva visió del món), pots tenir converses virtuals individualment o en grup (un club de lectura virtual o en persona, assistència a assajos, un sopar o prendre un cafè), pots oferir missatges personalitzats (enviar postals o connectar-se per xarxes)...

📊 · Subscripcions amb preus variables
També pots deixar tot el contingut en obert o disponible pel nivell més baix de subscripció, i després crear múltiples nivells de subscripció amb les mateixes recompenses a diferents preus, bàsicament perquè els subscriptors puguin triar el nivell amb el que et volen donar suport, independentment de les recompenses. Aquesta és una opció molt popular.

🛍️ · Servei/producte
Pots utilitzar l'Aixeta per oferir un producte o un servei, una trucada mensual, consells de negocis, classes individuals o en grup… Per exemple, pot ser un mitjà per vendre llibres, revistes, CD… i compartir-los amb la teva comunitat.

😯 · Sorpreses
Una altra possibilitat és oferir continguts sorpresa –coses personals o aleatòries–, coses que no són part de cap recompensa, però que despertin la curiositat d'un subscriptor potencial.

🌌 · Rebre suport genèric
També pot ser possible que, per les especificitats del teu projecte cultural, comunicatiu, esportiu, divulgatiu, etc, no acabis de veure d'una manera clara com vincular les recompenses que puguis oferir amb les aportacions dels teus mecenes. És a dir: potser no t'interessa oferir recompenses concretes, o bé perquè la teva proposta no t'ho permet, o bé perquè no encaixa amb la teva realitat. Un mecanisme que funciona molt bé i té molt bona acollida és el dels nivells de subscripció oberts, sense oferir cap intercanvi o contraprestació específica, on pots demanar el suport directe al teu projecte de forma genèrica, i et compromets, ni més ni menys, a poder seguir duent a terme la teva tasca gràcies a la implicació dels mecenes.
Esperem que aquestes idees t’ajudin a pensar en quines recompenses vols oferir. El més important és que coneguis el teu públic, el que valoren i el que volen de tu i que publiquis coses amb certa regularitat. L’únic límit és la teva imaginació. Ens veiem a l’Aixeta!

ℹ️ Si necessites més ajuda, sempre pots contactar directament amb nosaltres a través del correu electrònic: [email protected]. Estem a la teva disposició!

Tornar Ves a dalt